Servicecenter

Verkstadsbussar

Servicecenter

ProSeals servicecenter i Karlstad är certifierat av Chesterton för att utföra renoveringar av deras produkter.

Enheten i Gävle kompletterar vårt serviceerbjudande med att vi där kan reparera, bygga upp och förstärka pumpar

och annan sliten  maskinutrustning som behöver beläggas och skyddas. Detta görs med Chestertons beprövade

ARC-kompositprodukter.

 

Vi utför på egen verkstad bland annat

 • Kompletta renoveringar av pumpar, omrörare, växellådor
 • Mekaniska axeltätningar inklusive läppning
 • Cylinderrenoveringar
 • Renoveringar av hydrauliska och pneumatiska komponenter
Servicecenter

Vårt serviceteam har sex stycken fullt utrustade verkstadsbussar för att på kundens anläggningar utföra underhålls- och servicearbeten som t.ex

 • Demontering och montage av maskinutrustning
 • Pumpreparationer
 • Tätningsbyten
 • Ompackningar
 • Lagermontage
 • Laseruppriktning efter utfört arbete
 • Underhåll och service av hydraulikutrustning
 • Flödesmätning
 • Oljerening
 • Översyn av remtransmissioner
 • Installation av kompensatorer för rör och kanaler

Med Chestertons tätningsprodukter erbjuder vi ett brett urval med säkra och väl utprovade funktioner.

Servicecenter

Tätningsrenovering

I vår kompletta serviceverkstad renoverar vi mekaniska tätningar av alla på marknaden förekommande fabrikat.

Provtrycksmaskin

ProSeal har utvecklat ett instrument för att kunna kontrollmäta den mekaniska patrontätningen och vi kan mäta både över- och undertryck. Mätningarna görs för att ytterligare säkerställa kvaliteten på våra renoveringar.

Uppriktning

Vi utför uppriktning av pumpar, växellådor, elmotorer, remtransmissioner och all annan utrustning som är i behov av parallellitet. Vi har också möjlighet att utföra fältuppriktningar med kort varsel. Kontakta oss för mer information.

Cylinderrenovering

I vår hydraulbänk kan vi ta emot cylindrar med slaglängd upp till 6000 mm.

Här görs översyn, åtgärder och uppgraderingar för att motverka eventuella skador på stänger och rör. Nya tätningar och styrband i rätt material för applikationen blir rätt monterade och provtryckta före leverans.

Kompensatorer

Våra servicetekniker har stor vana av att montera kompensatorer för rör och kanaler. Stålkompensatorer i t.ex. fjärrvärme- och energiverk, vävkompensatorer i rökgaskanaler och gummikompensatorer i rörsystem för vätskor och torra media. Utifrån ritningsunderlag eller uppmätning av utrustning, media och temperatur, tar vi fram rätt kompensator i rätt material för applikationen. Inget är främmande och prisbilden är tilltalande.

Läppning

Med våra läppningsmaskiner har vi en mycket stor kapacitet och kan utan problem uppfylla marknadens behov. Alla läppade ytor kontrolleras med heliumljus och vi arbetar med en toleransnivå på 1 – 3 heliumljusband.

Servicetekniker

Våra servicetekniker utför underhåll och reparationer på tätningsapplikationer hos våra kunder. Våra tekniker har lång erfarenhet av renovering av pumpar, omrörare och annan roterande utrustning gällande mekaniska tätningar, boxpackning, rullningslagerteknik och lagerskydd. I vår service finns även ett program där våra tekniker besöker kunderna för att utföra underhållsarbete. Ett regelbundet och schemalagt underhåll sparar mycket pengar. Allt arbete dokumenteras och presenteras löpande för kunden.

Remtransmissioner

ProSeal arbetar även med att besikta, kontrollera, beräkna och montera remtransmissioner. Med rätt uppspända, uppriktade remmar och med kontroll av slitage i remskivor kan stora pengar sparas då ingreppet är rätt.

Skärmaskin

Att snabbt kunna tillverka packningar är guld värt. Här producerar vi våra lagerförda standardpackningar och alla mer eller mindre tänkbara och kundspecifika varianter utifrån ritningsunderlag. Fiber-, grafit- och PTFE-material finns alltid i lager för snabb tillverkning. Förutom detta kan vi skära i gummi och andra mjuka material upp till 25 mm tjocklek.

Kompositbeläggning

Vid vårt servicecenter i Gävle utför vi även beläggningsarbeten med Chesterton ARC-kompositprodukter.

I programmet ingår en mängd olika produkter för mot slitage, korrosion, erosion och kemikalieangrepp på metall och betong.Våra duktiga beläggningstekniker har rutin och mångårig erfarenhet från hundratals applikationer och utförda arbeten. De har kunskapen hur att arbeta med produkterna och vet att göra rätt produktval för jobbet i fråga.